BIOGRAFIE ROSANNE

Opleiding
Rosanne beleeft vanaf haar derde al veel plezier met ritmisch gym, klassiek ballet, en turnen . Als Rosanne zes jaar is, begint ze samen met haar tweelingzus Mylène bij het Jeugdcircus Acrobatico te Badhoevedorp en speelt ze in meerdere (circus)theater voorstellingen die door het hele land gegeven worden. Vanaf haar achtste turnt Rosanne op hoog nivieau en wordt in 2009 Nederlands Kampioen 1e divisie. In 2011 wint ze Brons op het NK. Als Rosanne twaalf is wordt ze samen met Mylène aangenomen voor de dansklas aan de Dansacademie Lucia Marthas. Deze is verbonden aan het Gerrit van der Veen College in Amsterdam, waar zij tot op heden in 5 VWO zit.

Theater
Rosanne wordt met het zang- en dansvirus aangestoken door Mylène en besluit samen met haar zus auditie te doen voor het Kinderen voor Kinderen koor. Na twee jaar bij Kinderen voor Kinderen (VARA) vervolgd ze op haar elfde (samen met tweelingzus Mylène) de rol van tweelingelfje in de musical Droomvlucht van Stage Entertainment / Efteling. Nadat ze aan het begin van 2012 met K3 in de show’s K3 EYO in het sportpaleis te Antwerpen en Ahoy te Rotterdam staat in de rol van Kleine Josje, begint ze een nieuw avontuur in de musical Dik Trom van Rick Engelkes Producties in de rol van de blinde Nelly. Op haar dertiende besluit ze samen met haar zus een liedje in te sturen voor het AVRO Junior Songfestival 2013 en in 2014 krijgt ze de rol van Zoë te pakken in de musical Waanzinnig Gedroomd van Cook A Dream (conceptmakers van musicals voor Stage Entertainment). Momenteel speelt Rosanne in een nieuwe musical en wel TINA de Musical.

Televisie & Film
Twee jaar is Rosanne lid van het Kinderen voor Kinderen-koor in 2010 en 2011. In het eerste jaar krijgen Mylène en Rosanne een solo met ‘Feest voor iedereen’. Het tweede jaar in het nummer ‘Mijn laatste SMS’. In 2013 nemen Rosanne en haar tweelingzus Mylène deel aan het AVRO Junior Songfestival, met hun zelfgeschreven nummer ‘Double Me’ en worden hiermee de winnaressen van 2013 in Nederland, waarna ze met dit lied Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Junior Songcontest in Kiev en achtste worden. Ook heeft Rosanne in dat jaar samen met haar zus en Tim Douwsma een reportage gemaakt in Oeganda voor het goede doel Cordaid, dat aan het AVRO Junior Songfestival was verbonden. Door de jaren heen was Rosanne te zien in verschillende tv-series zoals Spangas, Vrijland e.a. maar natuurlijk ook in alle eigen videoclips zoals, Double Me, Me & My Selfie, MooiBoy, 100 Mooie Wensen en Sister BFF die met enige regelmaat op TV zijn vertoond. Ook bij verschillende talk-shows is Rosanne samen met Mylène verschenen, zoals de TV-Show van Ivo Niehe en Life 4 You van Carlo en Irene en natuurlijk meerder keren bij Zapp Live en de Kids Top 20. Ook heeft Rosanne in meerdere commercials gespeeld, waaronder voor de Belgische Telenet, in Nederland Promovendum en Volkswagen. Binnenkort komt de Film ‘Hotel de Grote L’ uit waarin Rosanne en Mylène een kleine rol in hebben.

Muziek
De eerste single die Mylène & Rosanne in 2013 hebben uitgebracht is Double Me. Dit nummer kwam al meteen hoog binnen in de Kids Top 20, net als het nummer Me & My Selfie (2014) dat niet alleen hoog binnen kwam maar ook een record aantal weken (meer dan 62 weken) in de Kids Top 20 heeft gestaan. ook heeft dit nummer een enorm hoog aantal views op Youtube gerealiseerd, meer dan 10 miljoen in een korte tijd. In 2015 kwamen Mylène & Rosanne met hun derde nummer-1-hit  MooiBoy, dit nummer was net als de vorige nummer i.s.m. Tjeerd oosterhuis geproduceerd. 2016 bracht het nummer 1000 Mooie Wensen dat momenteel alweer een jaar lang in de Kids Top 20 staat. Momenteel zijn Mylène & Rosanne met Tjeerd weer bezig in de studio met nieuw materiaal en zal er na hun hit Sister BFF in 2017 weer nieuwe nummers uitkomen, waaronder Geluk bij een ongeluk i.s.m. het Rode Kruis en Sinterklaasje heb je even, i.s.m. Cloud9.

Voice-Acting
Rosanne is sinds 2011 actief als stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Disney en RTL Telekids. Je kunt haar stem horen in o.a. in de serie Annadroids (Shana), de film The book of life (….). en veel meer.

Awards
In 2013 hebben Mylène & Rosanne de AVRO Junior Songfestival gewonnen en zijn in 2016 en 2017 genomineerd voor de Zapplive Award voor Beste Live Performance. 2018 begon al goed met een geweldige Nominatie voor een Musical Award voor de categorie Aanstormend Talent!