BIOGRAFIE MYLÈNE

Opleiding

Mylène beleeft vanaf haar derde al veel plezier met ritmisch gym, klassiek ballet, turnen en Musical zang/dans lessen. Als Mylène zes jaar is, begint ze samen met haar tweelingzus Rosanne bij het Jeugdcircus Acrobatico te Badhoevedorp en speelt ze in meerdere (circus)theater voorstellingen die door het hele land gegeven worden. Vanaf haar achtste begint ze met danslessen bij Lucia Marthas. Als Mylène twaalf is wordt ze samen met Rosanne aangenomen voor de dansklas aan de Dansacademie Lucia Marthas. Deze is verbonden aan het Gerrit van der Veen College in Amsterdam, waar zij tot op heden in 6 VWO zit.

Theater

Mylène wordt door haar musical lerares ontdekt en als ze acht jaar is, wordt ze aangemoedigd auditie te doen bij Stage Entertainment voor de musical Joseph and the amazing technicolor Dreamcoat en wordt ze aangenomen voor de rol van Naomi. De Musical toert door heel Nederland en wegens groot succes wordt de musical verlengd in het Beatrix Theater te Utrecht en blijft Mylène in de rol van Maria aan de musical verbonden. Mylène leert erg veel, omdat ze betrokken is vanaf het aller begin van de musical, van deelname aan het TV-programma Op zoek naar Joseph (AVRO), alle repetities met uiteindelijk de Première en de tour van de musical. Na twee jaar bij Kinderen voor Kinderen (VARA) vervolgd ze op haar elfde (samen met tweelingzus Rosanne) de rol van tweelingelfje in de musical Droomvlucht van Stage Entertainment / Efteling. Nadat ze aan het begin van 2012 met K3 in de show’s K3 EYO in het sportpaleis te Antwerpen en Ahoy te Rotterdam staat in de rol van Kleine Josje, begint ze een nieuw avontuur in de musical Shrek van Albert Verlinde Entertainment in de rol van Kleine Fiona en het Beertje. Op haar dertiende besluit ze samen met haar zus een liedje in te sturen voor het AVRO Junior Songfestival 2013 en in 2014 krijgt ze de rol van Zoë te pakken in de musical Waanzinnig Gedroomd van Cook A Dream (conceptmakers van musicals voor Stage Entertainment). Mylène krijgt in 2015 een hoofdrol in de musical Hotel de Grote L van Home Made Productions naar het gelijknamige (met zilveren griffel bekroonde) boek. Mylène heeft in de musical TINA de musical gespeelt en heeft daarmee een Musical Award Nominatie – Aanstormend Talent gekregen.

Televisie & Film

De allereerste stappen op TV voor Mylène waren tijdens de finale van Op zoek naar Joseph van de AVRO waar Freek Bartels als winnaar uit de bus kwam. Twee jaar is Mylène lid van het Kinderen voor Kinderen-koor in 2010 en 2011. In het eerste jaar krijgen Mylène en Rosanne een solo met ‘Feest voor iedereen’. Het tweede jaar in het nummer ‘Boem Boem Klap’. In 2013 nemen Mylène en haar tweelingzus Rosanne deel aan het AVRO Junior Songfestival, met hun zelfgeschreven nummer ‘Double Me’ en worden hiermee de winnaressen van 2013 in Nederland, waarna ze met dit lied Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Junior Songcontest in Kiev en achtste worden. Ook heeft Mylène in dat jaar samen met haar zus en Tim Douwsma een reportage gemaakt in Oeganda voor het goede doel Cordaid, dat aan het AVRO Junior Songfestival was verbonden. Door de jaren heen was Mylène hier en daar te zien in verschillende tv-series zoals Spangas, Vrijland e.a. maar natuurlijk ook in alle eigen videoclips zoals, Double Me, Me & My Selfie, MooiBoy, 100 Mooie Wensen en Sister BFF die met enige regelmaat op TV zijn vertoond. Ook bij verschillende talk-shows is Mylène samen met Rosanne verschenen, zoals de TV-Show van Ivo Niehe en Life 4 You van Carlo en Irene en natuurlijk meerder keren bij Zapp Live en de Kids Top 20. Ook heeft Mylène in meerdere commercials gespeeld, waaronder voor de Belgische Telenet, in Nederland Promovendum en Volkswagen. Mylène heeft in 2016 schitterende rollen mogen vertolken in het improvisatie-acteer programma De Vloer Op Junior (Human/VPRO). En de Film ‘Hotel de Grote L’ uit waarin Mylène en Rosanne een kleine rol in hebben.

Muziek

De eerste single die Mylène & Rosanne in 2013 hebben uitgebracht is Double Me. Dit nummer kwam al meteen hoog binnen in de Kids Top 20, net als het nummer Me & My Selfie (2014) dat niet alleen hoog binnen kwam maar ook een record aantal weken (meer dan 62 weken) in de Kids Top 20 heeft gestaan. ook heeft dit nummer een enorm hoog aantal views op Youtube gerealiseerd, meer dan 10 miljoen in een korte tijd. In 2015 kwamen Mylène & Rosanne met hun derde nummer-1-hit  MooiBoy, dit nummer was net als de vorige nummer i.s.m. Tjeerd oosterhuis geproduceerd. 2016 bracht het nummer 1000 Mooie Wensen dat momenteel alweer een jaar lang in de Kids Top 20 staat. Momenteel zijn Mylène & Rosanne met Tjeerd weer bezig in de studio met nieuw materiaal en zal er na hun hit Sister BFF in 2017 weer nieuwe nummers uitkomen, waaronder Geluk bij een ongeluk i.s.m. het Rode Kruis en Sinterklaasje heb je even, i.s.m. Cloud9. Summer Vibes, Music is Magic en binnenkort Wanna be you.

Voice-Acting

Mylène is sinds 2011 actief als stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Disney en RTL Telekids. Je kunt haar stem horen in o.a. in de series Nicky, Ricky, Dicky & Dawn (Dawn), Hank Zipzer (Emily), de films De Vijf en het Groene Oogmysterie (Anne), De Vijf en de Piratenschat (Anne), De Vijf en de Verborgen Piramide (Anne), De sneeuwkoningin (Gerda), De hoofdrol in de Dolle tweeling en één van de zusters Hamster in de Fabeltjeskrant en veel meer.

Awards

In 2013 hebben Mylène & Rosanne de AVRO Junior Songfestival gewonnen en zijn in 2016 en 2017 genomineerd voor de Zapplive Award voor Beste Live Performance. 2018 begon al goed met een geweldige Nominatie voor een Musical Award voor de categorie Aanstormend Talent!